IMCG-bloggen

IMCG intervjuas av Vinnova

2014-03-27

IMCG:s innovationsprojekt ”Tysta offentliga rum” har gått vidare till intervju, för fortsatt finansiering av Vinnova. Intervjun hålls i Stockholm den 28 mars.

Projektet ”Tysta offentliga rum” började som ett initieringsprojekt där vi undersökte hur harmoniska parker kan skapas mitt i stadsbruset. London och Göteborg var testarenor. Om en fortsatt finansiering från Vinnova går igenom kan projektet växlas upp och gå in i en helt ny fas med fokus på att förverkliga.

I dag lever stadsinvånaren ofta i en så bullrig miljö att det påverkar hälsan. Stressrelaterade sjukdomar, sömnsvårigheter och sämre prestationsförmåga är inte ovanligt. Genom ”Tysta offentliga rum” tas en spännande lösning fram för att på elektronisk väg skapa ett hälsofrämjande och attraktivt urbant ljudlandskap. Mitt i staden.

I projektet samarbetar IMCG bland annat med SP, Johanneberg Science Park, GU, KSE samt Londons och Göteborgs Parkförvaltningar.

Om författaren

Johan Emanuel

Johan Emanuel

Johan Emanuel är projektledare på IMCG och företagets expert inom området Smarta Städer med fokus på bygg- och energisektorn. Johan har studerat miljö- och samhällsvetenskap vid Göteborgs universitet och har lång erfarenhet från fastighetsbranschen.