IMCG-bloggen

Connected Lifestyle, är det smart?

2014-04-09

Nyligen har det varit två stora internationella konferenser, World Mobile Conference i Barcelona och FN:s klimatpanel IPCC – report on Climate Change. På båda konferenserna, som fick stort genomslag i media, presenterades framtidsbilder. Utifrån sett helt olika perspektiv, men IMCG är övertygade om att framtidsbilderna måste mötas. En Connected Lifestyle är ett av de smartaste verktygen till beteendeförändring för att minska klimatpåverkan.

 Nya produkter och tjänster behöver leda till medvetande och en långsiktig beteendeförändring.

IMCG:s kund HiQ arrangerade ett fantastiskt seminarium i början av april där deras experter rapporterade från sitt besök på World Mobile Conferece i Bracelona. Vi lever i en IT revolution som startade 2008 när iPhone kom och inom 20 år så kommer det att finnas minst fem internetuppkopplade enheter per person på planeten. Vi kommer att ha en Connected Lifestyle, vilket kommer att påverka allt.

IPCC:s konferens målade inte upp någon ljus framtidsbild. Idag syns tydliga tecken på att mänsklig klimatpåverkan fortsätter och att stressen på många samhällsfunktioner kommer att öka.

Ett stort problem är att konsumenterna har dålig insikt om hur deras konsumtion påverkar klimatet. Nya produkter och tjänster behöver leda till medvetande och en långsiktig beteendeförändring, vilket IMCG fortsätter att utveckla plattformar för. Just nu har vi stort engagemang i vår Connected House plattform – Green IT Homes. Vår kommande plattform tar med stor sannolikhet avstamp i matkonsumtion.

Posted in:
Om författaren

Jonas Norrman

Jonas Norrman

Jonas Norrman är VD på IMCG och är en av grundarna till bolaget. Jonas är innovationsexpert och specialist inom energisektorn. Jonas har en doktorsexamen i klimatologi från Göteborgs Universitet. Han är även en uppskattad och väl anlitad talare och moderator.