IMCG-bloggen

Göteborg är en framtidsstad i Europa

2014-05-28

“Europa är inte någon extern faktor för Göteborg, utan en mycket aktiv del av stadens DNA. Mindre samverkan och stängda gränser vore en rejäl minusaffär”, skriver Olle Ludvigsson (S) och Anneli Hulthén (S) i en debattartikel i Göteborgs-Posten den 23 maj.

Skribenterna vill “satsa på samarbeten och driva på den gröna omställningen”. Som ett bra exempel lyfter de projektet Celsius som IMCG, förutom att ansvara för ansökningsförfarandet, är partner i. Celsius är ett spetsprojekt inom EU-programmet Smart Cities och ska bidra till en omfattande utbyggnad av fjärrvärme och fjärrkyla i minst 5o europeiska städer.

Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare