IMCG-bloggen

IMCG på förstasidan

2014-05-15

– Det är bra att veta vad energisparande åtgärder innebär i pengar, men också för miljön, säger Pernilla Niemi som testar IT-lösningen Green IT Homes.

Citatet kommer från en artikel om IMCG:s projekt ”Gröna IT-innovationer för fjärrvärme”, som publiceras i halvårsberättelsen för forskningsprogrammet Fjärrsyn. Halvårsberättelsen skickas ut med Fjärrvärmetidningen.
Pernilla Niemi är en av de 30 utvalda testpiloterna, som under 2014 får använda Green IT Homes när Göteborg Energi låter sina kunder prova verktyget.

”Gröna IT-innovationer för fjärrvärme” är det största pågående projektet inom Fjärrsyn. Programmet ska bland annat bana väg för affärsmässiga lösningar och framtida teknik och omsätter cirka 19 miljoner kronor om året.

Här läser du halvårsrapporten.

Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare