IMCG-bloggen

Grön våg vinnare av Resenärskampen

2014-06-16

Ett nytt system som ska ge bussar och spårvagnar ”grön våg” i trafiken. Det var den idé som vann första pris i Resenärskampens kategori ”Bästa affärsidé”.
– Det känns kul att juryn trodde på min idé och nu ska det bli spännande att arbeta vidare med den. Den behövs verkligen i kollektivtrafiken, säger Mikael van den Hoogen som är mannen bakom vinnaridén.

Idén ”Prioritet aldrig (för)sent” ska bidra till smartare trafiklösningar. Med hjälp av GPS-positionering och ihopkopplade trafiksignaler skapas mjuka följsamma trafikflöden som prioriterar kollektivtrafiken. Juryn motiverade sitt val med att idén är en enkel lösning som kan få stor effekt för både resenärer och miljön.

Mikael van den Hoogen samt vinnaren i kategorin “Årets gröna business” får stöd i sin affärsutveckling av IMCG.

Bland de övriga prisbelönta idéerna återfanns lojalitetsprogram och olika spelkoncept med allt från avancerade virtuella världar till utmanande frågesport mellan resenärer på olika fordon.
Här kan ni läsa samtliga vinnares idébeskrivningar och juryns motiveringar.

Mikael van den Hoogen samt vinnaren i kategorin “Årets gröna business” får, som en av sina vinster, stöd i sin affärsutveckling av IMCG.

 

 

 

 

Posted in: