IMCG-bloggen

Nycklar till en vinnande EU-ansökan, Magnus tipsar!

2014-06-18

Sedan fjärde ramprogrammet har IMCG:s EU-expert Magnus Andersson framgångsrikt arbetat med ansökningar, förhandlingar och projektdrift. Under en serie inlägg kommer vi att presentera tio nycklar som han har identifierat och som IMCG alltid arbetar utifrån.

Nyckel 1-3:

#1 Förståelse för H2020:
Varför finns Horisont 2020, EU:s ramprogram inom forskning och innovation? Är man lite svart-vit i sitt synsätt så har H2020 följande mål:

* Att skapa Smart Growth
* Intelligent Growth
* Inclusive Growth

Säkerställ och visa att ert konsortie och er ansökan kan leverera tillväxt!

#2 Förståelse för utlysningen 
De som utvecklar calltexterna är lite som oss alla. Det vill säga att det kan vara svårt att skriva kort när man har så mycket bra att berätta.
I princip är alla original på calltexter nedkortade. Säkerställ att du har hela bilden om vad EU önskar få ut av utlysningen. Enklast gör du det genom att ha en aktiv diskussion med personen som är ansvarig för utlysningen hos kommissionen.  Var inte oroliga för att ta kontakt. De är oftast mycket hjälpsamma och glada att ni visar deras utlysning intresse.

#3 Differentiering:
Vår differentieringsstrategi för att vinna EU-projekt är att ge en extra vinkel.  Då utlysningarna allt som oftast riktar sig mot tekniska lösningar adderar vi arbete som är av icke-teknisk karaktär och motiverar varför dessa behövs för att få till Growth. Det gör våra projekt unika jämfört med många av konkurrenterna, vilket ökar sannolikheten att vinna avsevärt.

Om författaren

Magnus Andersson

Magnus Andersson

Magnus Andersson är en av grundarna till företaget och är IMCG:s expert gällande EU-frågor och finansiering. Magnus har grundat ett flertal teknikintensiva företag och har under mer än ett decennium arbetat med samordning, exploatering och forskning på internationell nivå. Magnus har ett starkt globalt nätverk inom akademi och industri.