IMCG-bloggen

"Vi ger fjärrvärme en modern anpassning"

2014-09-05

IMCG:s energiverktyg ”Green IT Homes” presenterades idag för representanter från det EU-finansierade Smart City-projektet ”Celsius”.
– Projektet ska bidra till en omfattande utbyggnad av fjärrvärme och fjärrkyla i minst 50 europeiska städer. Här ser vi en stor potential för Green IT Homes i Europa, säger Jonas Norrman, vd på IMCG som höll i presentationen.

 Vi ger fjärrvärme en modern anpassning till konsumenterna, vilket kommer att underlätta etablering av fjärrvärme i Europa.

“Green IT Homes” är en teknisk plattform som öppnar upp nya affärsmöjligheter för energimarknaden, samtidigt som kunderna blir medvetna om sin energiförbrukning och miljöpåverkan.
– Vi ger fjärrvärme en modern anpassning till konsumenterna, vilket kommer att underlätta etablering av fjärrvärme i Europa, säger Jonas Norrman.

Celsius är ett spetsprojekt inom EU-programmet Smart Cities där aktörer från Rotterdam, Köln, London, Genua och Göteborg samarbetar. Vid dagens möte deltog de svenska projektaktörerna representerade av Göteborgs Stad, Göteborg Energi, Interaktiva Institutet, SP och IMCG.

Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare