IMCG-bloggen

"Fjärrvärme ger skydd mot Putin"

2014-10-17

EU-parlamentet kan komma att stärka fjärrvärmens och fjärrkylans roll i de kommande energi-  och klimatprogrammen.
– Fjärrvärme kan ge skydd mot energioberoendet gentemot Putin, sa EU-parlamentariker Jytte Guteland från parlamentets talarstol i Bryssel.

Beskedet från Guteland kom i veckan när medlemsstäderna från det EU-finansierade Smart City-projektet Celsius träffades. Representanter från Göteborg, London, Köln, Genua och Rotterdam slöt samman i Bryssel för att diskutera projektets omfattande utveckling av fjärrvärme och fjärrkyla i minst 50 europeiska städer.

Vi ska skapa energisnålare och mer attraktiva städer i Europa.

Medborgarnas medvetande
Vid stormötet utvecklades erbjudandet till nya städer för medverkan och strategin för att öka acceptansen för fjärrvärme i Europa diskuterades.
– Tillsammans kan Celsius-städerna påverka den offentliga agendan och medborgarnas medvetande, vilket skapar nya förutsättningar för fjärrvärme och fjärrkyla i Europa. Vi ska skapa energisnålare och mer attraktiva städer i Europa, säger Magnus Andersson på IMCG, som är strategisk expert inom affärsutveckling  i Celsius.

Posted in:
Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare