IMCG-bloggen

Göteborg utsedd till Sveriges klimatstad

2015-03-16

Göteborg har utsetts till Sveriges klimatstad 2015 av en internationell jury i WWFs stadsutmaning Earth Hour City Challenge.
– Det känns verkligen inspirerande för IMCG att få vara med och förverkliga Göteborgs Stads målsättning att bli en internationellt erkänd Smart CityVi bidrar genom att utföra innovationsprojekt inom flera miljöteknikområden kopplade till Göteborg, alla med syfte att minska klimatpåverkan, säger Jonas Norrman, vd på IMCG.

Göteborg tog hem titeln i konkurrens med Eskilstuna och Västerås. Staden belönas bland annat för sina ambitiösa klimatstrategier, gröna obligationer och arbetet med att minska invånarnas konsumtionsbaserade växthusgasutsläpp.

I Seoul den 9 april avgörs vem som får titeln Årets globala klimatstad.

Posted in:
Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare