IMCG-bloggen

Tre tips: Så vinner ditt företag på videokommunikation

2015-04-08

På sociala forum kan du snabbt konstatera: klipp skapar klick.
Det finns därmed mycket att hämta för företag som inser sprängkraften i den rörliga bilden och berättandet som länge använts i journalistik.

IMCG tipsar om tre sätt för ditt företag att dra nytta av videokommunikation.

1. Presentera ditt företag genom storytelling
Utnyttja ett journalistiskt berättande för att väcka människors intresse. Vd:ns text i årsredovisningen beskriver sällan bäst vad ni gör. Kanske är det istället en rundvandring i produktionen eller att följa ”svarvar-Mats” en dag på jobbet? De flesta människor är nyfikna på hur det ser ut bakom kulisserna – visa det i rörlig bild.

2. Hitta nya kunder via framgångshistorier
Visa på vilket sätt ni gör världen bättre. Gör ett reportage om ett genomfört projekt: guidning i en miljö där lösningen införts, nöjda beställare berättar om nyttan, en intern expert förklarar hur ni jobbade. En filmad framgångssaga kan vara nog så effektiv som ett säljmöte.

3. Skapa uppmärksamhet inför produktsläpp och event
Skicka ut klipp som visar förberedelserna (”Bara tre dagar kvar!”), gör rappa inför-intervjuer med huvudtalare och publikdragare. Och håll kvar relationen! Liverapportera från de viktigaste händelserna, intervjua besökare, gör trendspaningar, be arrangören sammanfatta det som blev mest lyckat. Och naturligtvis – besvara frågan om vad som blir nästa event att hålla utkik efter.

Låter det svårt och skräckinjagande? Lugn, det krävs inte alltid ett fullutrustat teveteam och behöver inte vara en så påkostad produktion – ibland är det att man är på plats med kameran som är viktigt, inte att kvaliteten håller för bio.