IMCG-bloggen

Premiärtur med elbuss 55

2015-06-15

Hållplats Amanda på Sven Hultins gata är nu komplett. Idag började den tysta, avgasfria Electricity-bussen att rulla på Göteborgs gator. Bara på den korta resan från Brunnsparken till Sven Hultins gata kan man konstatera att buss 55 är en snackis. Tystnaden gör att det är lätt att överhöra medresenärers samtal. Mest talas det om färgen på bussen. Engelsktalande studenter undrar varför Volvo valde just grön?

– Vad är det som är så speciellt med den här bussen? Just det, den har wi-fi, då är den bra, säger en yngre resenär till sin kompis.

Väl uppe på den tysta hållplatsen fotas det och diskuteras huruvida hybridbuss är bättre än elbuss. Cyklar som svischar förbi hörs mer än när bussen rullar in. Laddningen av bussen tar sex minuter, lagom länge för chauffören att sträcka på benen. Lugnet och wi-fi:n gör det svårt att slita sig från hållplatsen.

IMCG är stolt över att vara en del av samarbeten som driver utvecklingen för framtidens kollektivtrafik.