IMCG-bloggen

Tre frågor att ställa till ditt hus

2015-06-08

I kväll startar Apples stora utvecklarkonferens WWDC15, där höstens produktlanseringar presenteras. Om förhandsspekulationerna stämmer visas mer av företagets satsning på HomeKit.
– Lösningen kommer att förändra möjligheterna till IT-innovationer för energibranschen, säger Jonas Norrman, vd och affärsutvecklare på IMCG.

Med HomeKit blir det enkelt att koppla upp apparater och värmeanläggningar i huset med mobiltelefonen. Då det styrs via iPhone kan användaren prata med Siri, den inbyggda röststyrda assistenten i telefonen, om sin energikonsumtion.

Men vad kan du få för svar från Siri?
Jonas Norrman ger tre förslag på smarta-hem-frågor:

– Nu åker vi. Är allting som bör vara av avstängt?
På ett enkelt sätt kan du i dörren, på jobbet eller i bilen få reda på om allt är av. Är det inte det kan du be Siri stänga av eller sänka innetemperaturen.

– Är allt som det ska där hemma?
Du är bortrest och har det skönt, men vill gärna veta så att allt är som det ska. Siri meddelar hur det är ställt. Om det behövs kan de be henne kontakta din support för att åtgärda ett fel. Har supporten ingen nyckel så öppnar och avlarmar Siri.

  – Vad kan vi bli bättre på?
Siri kan hjälpa dig att minska din energianvändning. Siri meddelar om du använder för mycket energi vid något tillfälle eller om du för miljöns skull ska sänka inomhustemperaturen någon grad.

Posted in:
Om författaren

Jonas Norrman

Jonas Norrman

Jonas Norrman är VD på IMCG och är en av grundarna till bolaget. Jonas är innovationsexpert och specialist inom energisektorn. Jonas har en doktorsexamen i klimatologi från Göteborgs Universitet. Han är även en uppskattad och väl anlitad talare och moderator.