IMCG-bloggen

ElectriCity Innovation Challenge för framtidens bussresa

2015-08-20

Mellan den 18 september och 21 oktober pågår innovationstävlingen ElectriCity Innovation Challenge i Göteborg. ElectriCity-samarbetet öppnar demoarenan som inspiration till tävlingsdeltagare i jakten på framtidens bussresa. Hållplats Amanda på Sven Hultins gata (Tysta Offentliga Rum) är med för att inspirera deltagarna i innovationsprocessen. Fokus ligger på tre områden:

  1. Effektivt & roligt Hur kan bussresan bli ett mer effektivt och roligt sätt att resa?
  2. Attraktiva hållplatserHur kan hållplatserna utformas för att upplevas som trygga och attraktiva?
  3. Bussresor för allaHur kan bussresor bli tillgängliga och säkra för alla?

Tävlingen syftar till att få fram prototyper som kan testas live i ElectriCity efter tävlingen.

Läs mer och anmäl ett lag: http://challenge.goteborgelectricity.se/

Projektpartners: Akademiska hus, BOID, Business Region Göteborg, Chalmers, Chalmersfastigheter, Cybercom, Göteborg Energi, IMCG, Interactive Institute Swedish ICT, Johanneberg Science Park, Lindholmen Science Park, Keolis, SP Statens Tekniska Forskningsinstitut, Viktoria Swedish ICT, Vinnova, AB Volvo, Västra Götalandsregionen, Västtrafik, White och Älvstranden utveckling