IMCG-bloggen

Bullerkoncept visas i Barcelona

2015-11-19

Bullerkoncept framtaget inom projektet Tysta Offentliga Rum presenteras just nu på Smart City Expo i Barcelona.
– Vi blev utvalda av arrangemanget att komma hit, då de anser att våra lösningar är hyperintressanta för världens storstäder, säger Amanda von Matern, Innovation Manager på IMCG och som leder projektet.

Smart City Expo är ett världsledande evenemang där städer och företag möts för att utveckla lösningar för dagens samhällsutmaningar och visioner. Det handlar om att använda sig av informationsteknologi och innovation för att skapa mer klimatsmarta och hållbara städer. Förra året drog arrangemanget 10 000 besökare från 440 städer i 92 länder.
– I dag har vi bland annat haft möte med företrädare för Dubai Design District. Smart City Expo är en av de bästa möjligheterna att träffa nyckelaktörer, intressenter och beslutsfattare inom Smart City industrin och få ta del av den senaste kunskapen, säger Amanda von Matern.

Samarbeten med Barcelona
IMCG är på plats tillsammans med projektpartnern Johanneberg Science Park. En målsättning med deltagandet är att starta konkreta samarbeten med aktörer i Barcelona. Kontakterna med ledare i Barcelona Stad är initierade av Johanneberg Science Park och det internationella Science Parks nätverket IASP. Ett mål är att få till en demonstrationsyta inom Tysta Offentliga Rum i Barcelona.

Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare