IMCG-bloggen

Driver på utvecklingen av miljöteknik i Europa

2015-12-18

IMCG ska accelerera tillväxten av cleantechbolag på den europeiska marknaden. Från årsskiftet blir företaget partner till Cleantech Inn Sweden AB, en verksamhet sprungen ur skånska Teknopols satsning på affärsutveckling för start-ups inom miljöteknik.

Tillsammans med flera aktörer har Cleantech Inn beviljats ett treårigt EU-projekt som ska stimulera handel, samverkan och utveckling mellan cleantechbolag i tidig expansionsfas och etablerade europeiska industribolag.
– Tiden är mogen för Cleantech Inn att ta nästa steg genom mer internationaliserande aktiviteter, säger Jonas Norrman, vd på IMCG.

Scale-ups
Projektet drivs tillsammans med partners i England, Nederländerna, Danmark och Norge, samt med en ledande internationell innovationspartner. Projektet innebär nya möjligheter att gå från start-ups i Sverige till scale-ups på den europeiska marknaden.
– IMCG blir underleverantör i projektet och vi ser att vår kompetens för europeiska innovationsprojekt kompletterar Cleantech Inns gedigna erfarenhet av företagsutveckling mycket väl, säger Magnus Andersson, styrelseordförande IMCG.

Posted in:
Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare