IMCG-bloggen

Ny utbildning: bli företagets videospecialist

2016-06-22

Med hjälp av enbart en mobiltelefon finns helt nya möjligheter för företag och organisationer att synliggöra sitt budskap. IMCG ger utbildningen ”Filma med mobilen: använd video i din marknadsföring” vid fyra tillfällen i Göteborg och Stockholm i höst.

IMCG bjuder in till en komplett utbildning där deltagarna efter en heldag kan allt som behövs för att börja använda video i företaget.
– Det finns intresse, behov och sug efter video hos företag och organisationer runtomkring oss. Vi ser att de personer vi utbildar verkligen börjar filma och lägga ut klipp. Med heldagsutbildningen vill vi hjälpa organisationer att höja kvaliteten, berätta riktigt bra historier och se till att de sprids så brett som möjligt, både till trogna följare och nya målgrupper, säger kursledaren och IMCG:s videospecialist Amanda Termén som sedan tidigare håller inspirationsworkshops på ämnet.

”Det känns inte så svårt nu att sätta igång och det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma. Att göra snabba klipp från events känns verkligen högaktuellt”
/ Videoutbildad hos IMCG

Film ingår allt oftare i IMCG:s kommunikationsuppdrag – bland annat har företaget gjort filmer för Skanska, Göteborgspriset för Hållbar Utveckling och luftreningsföretaget Airrevival. Video får allt större utrymme på internet och intresset för rörlig bild ökar, inte minst på de stora sociala medieplattformarna som Instagram och Facebook.
– Idag får videomaterial otroligt bra spridning. Nya funktioner gör det möjligt att sända live på Facebook och lägga ut minutlånga filmklipp på Instagram. För att ta vara på möjligheterna gäller det att skapa genomtänkt och attraktivt innehåll som håller god kvalitet, annars försvinner man i bruset. Det är här vår utbildning kommer in, säger Amanda Termén.

”En jättekul workshop! Vi både skrattade och grät” / Deltagare i IMCG:s videoworkshop

Praktisk, matnyttig och kul
Kursdeltagarna får lära sig att filma med bra bild och ljud och undvika nybörjarmisstag. Inspirerande exempel visar hur och när deltagarnas egna verksamheter kan använda video. Dessutom innehåller dagen knepen som ger filmerna maximal spridning på internet, och så kanske det viktigaste: alla får själva filma och klippa sina första inslag med personlig vägledning.
– Det behövs egentligen inte mer än en medarbetare med en mobiltelefon i ena handen och en verktygslåda med praktiska knep, strategiska tips och en portion entusiasm i den andra. Tanken är att det blir en kul, praktisk och matnyttig dag. Härifrån går man som företagets videospecialist, säger Amanda Termén.

Läs mer om utbildningen och anmäl dig här.