IMCG-bloggen

Nya utmaningar för Elodie Labonne

2016-07-01

En förlust för företaget men ett gott betyg för IMCG:s arbete och relationer. Elodie Labonne lämnar nu IMCG för att arbeta hos en av våra kunder och partners. Efter sommaren blir hon innovationsrådgivare på Chalmers innovationskontor.

Elodie, vad ska du göra på ditt nya jobb?
– Mitt huvudsakliga uppdrag blir att stötta Chalmers forskare i att omvandla forskningsresultat till innovationer som når fram till marknaden. Jag ska också hjälpa högskolan i olika EU-projekt.

Vilka färdigheter har du fått med dig från dina fem år på IMCG?
– Oj, det är mycket, var ska jag börja? Det var här jag fick lära mig projektledning, det hoppas jag få utveckla vidare. Kunskaper om EU-finansiering och hur man skriver ansökningar. Innovationsledning och hur man driver samarbetsprojekt och länkar samman aktörer från olika branscher: offentliga, privata och akademi.

Vad har du uppskattat mest?
– Kollegorna. Det har varit fint att följa med i företagets tillväxtresa, att se familjen bli större och hur alla nya medarbetare snabbt kommer in och får en plats i sammanhanget. Det är en kärleksfull, omtänksam atmosfär. Allt jag har fått jobba med och lära mig har slagit mina förväntningar.

Magnus Andersson, partner på IMCG, var med och anställde Elodie för fem år sedan.

Hur känns det att Elodie slutar?
– Vi kommer att sakna att ha Elodie hos oss dagligen här på kontoret. Utöver hennes fantastiska personlighet och entusiasm har hon bidragit stort till utvecklingen av IMCG:s innovations- och affärsutvecklingstjänster. Men samtidigt är vi stolta över att ha fått vara en del av hennes utveckling så att hon kan gå vidare och ta en expertanställning som innovationsrådgivare på Chalmers.

Hur ser du på samarbetsmöjligheter framöver?
– Elodie går till en kund som vi har en lång och god relation med. Vi hoppas få göra ännu fler aktiviteter tillsammans med både henne och Chalmers, som konsulter och partners i forsknings- och innovationssamarbeten. Få personer känner IMCG:s engagemang och kapacitet så väl som Elodie, så vi ser fram emot att få ytterligare en god ambassadör i Göteborg och på Chalmers.

Posted in: