IMCG-bloggen

Rum för familjer till svårt sjuka barn – IMCG bidrar

2016-08-22

Förra veckan togs första spadtaget till en stor utbyggnad av Ronald McDonald Hus i Göteborg, intill Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. 13 nya rum ska byggas så att fler familjer har möjlighet att ha ett hem hemifrån när deras barn behandlas långvarigt på sjukhuset. IMCG är stolt bidragsgivare till utbyggnaden.

IMCG har i snart tio år stöttat verksamheten inom Ronald McDonald Hus. Företaget har haft medarbetare som hjälpt till som volontärer i verksamheten, hyrt konferensrum i den befintliga byggnaden och köpt biljetter till välgörenhetsevenemang.
– Huset är viktigt för familjer som står inför svåra utmaningar. För IMCG som företag är det centralt med goda kärnvärden och det är angeläget för oss att få perspektiv på de utmaningar som vi tar oss an. Det finns utmaningar och så finns det Utmaningar, säger Jonas Norrman, vd på IMCG.

Stort behov
Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras svårt sjuka barn från hela landet. När det är långt hemifrån och sjukhusvistelserna sträcker sig över en längre tid erbjuds möjligheten för familjen att leva tillsammans i en miljö som så långt som möjligt liknar ett riktigt hem. Varje år bor ungefär 650 familjer i husets 29 familjerum.
– Tyvärr är efterfrågan mycket större. Genom utbyggnaden får man ytterligare 13 rum och kan ta emot ytterligare 200 familjer per år.

Tid kvar att hjälpa
Utbyggnaden av Ronald McDonald Hus startade den 16 augusti och beräknas vara klart sommaren 2017. Målet är att samla in 25 miljoner kronor, men trots byggstart är insamlingen inte riktigt framme än. Fortfarande finns det möjlighet att bidra.

Posted in:
Om författaren

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin

Anna-Karin Dahlin är strategisk kommunikationschef på IMCG och ingår i företagets ledningsgrupp. Anna-Karin är utbildad journalist och har bland annat arbetat på Sveriges Radio som reporter, nyhetsankare och programledare