Ledig tjänst: Koordinator H2020 EU-projekt – Smarta nät

 • Skärmavbild 2016-12-14 kl. 13.32.36
  Koordinator H2020 EU-projekt
  – Smarta nät


  Ansök senast den 20 oktober 2019

  IMCG är engagerade i ett flertal nationella och internationella innovationsprojekt inom hållbar stadsutveckling. Vi söker nu en erfaren och driven projektkoordinator med inriktning på smarta elnät.

  Under hösten 2019 startar projektet FlexiGrid. Tillsammans med 15 partners i Europa ska IMCG arbeta för att utveckla, testa och drifta fossilfria elnät med hög flexibilitet. Näten ska både ombesörja samhällets behov av el och samtidigt klara av att möta de globala klimatutmaningarna.

  Vi söker
  Vi söker en rutinerad projektledare och/eller koordinator med stor erfarenhet av att leda EU-projekt.Du är en driftig och analytisk genomförare. Du identifiera risker, behov och möjligheter samt föreslår och verkställer effektiva insatser. För att klara uppgiften behöver du utöver tidigare koordineringserfarenhet av stora internationella utvecklingsprojekt ha kunskaper inom projektets ämnesområde smarta nät och affärsutveckling.

  Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift.

  Tjänsten innebär
  Som koordinator för EU-projektet FlexiGrid har IMCG det yttersta ansvaret, vilket innebär att du i den operativa rollen säkerställer projektets utlovade leveranser. Du kommer att arbeta i ett multinationellt team med partners både inom och utanför Europa.

  Arbetsuppgifterna innefattar i praktiken att du tydligt driver projektet och teammedlemmarna i de olika arbetspaketen framåt, med det gemensamma målet att ur ledande forskning skapa nya tjänster och produkter för omställningen till ett fossilfritt energisystem. Du sköter dialogen med såväl EU som ledande aktörer från privat sektor och akademi samt nätverk och lobbyister för att nå de projektmål som utlovats. Som koordinator blir du projektkonsortiets mittpunkt. Du arbetar med avtalsfrågor, budgetuppföljning och deltar i rapportering för projektet i sin helhet.

  Tjänsten innebär att du snabbt kommer att utveckla dina branschnätverk och relationer på en internationell nivå. Du får möjligheten att aktivt vara med och skapa ett mer hållbart samhälle.

  Tjänsten innefattar en del resor.

  Om oss
  IMCG hjälper företag, akademi och myndigheter att nå ut med satsningar som möter dagens samhällsutmaningar. Med konsulttjänster inom strategisk kommunikation, finansiering och innovationsutveckling vill vi bidra till den smarta hållbara staden. IMCG har kontor i Göteborg, Malmö och London.

  IMCG håller en stark position som en av Europas mest framstående projektutvecklare och partner inom EU:s olika forsknings- och innovationsprogram och siktar på att bli Europas främsta aktör för affärsutveckling i hållbara smarta städer.

  På IMCG blir du en del av ett växande företag. IMCGs medarbetare är bolagets viktigaste resurs. Därför är det angeläget för oss att hela tiden verka för att tillsammans skapa en bra arbetsplats där innovation, kreativitet och personlig utveckling är kärnvärden.

  Ansök senast
  Sista dag att ansöka om tjänsten är den 20 oktober.
  Skicka din ansökan till: magnus.@andersson@imcg.se

  Bifoga cv tillsammans med ett personligt brev som styrker din kompetens inom tjänsten.

  Tillträde: enligt överenskommelse

  Utbildning/anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

  För tjänsten krävs adekvat akademisk utbildning eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt minst fem års arbetslivserfarenhet inom nämnt tjänsteområde. Anställningen är tillsvidare med en provanställning om 6 månader. Heltid. Tjänsten är placerad i Göteborg.

 • Frågor om tjänsten?

  Kontakta Magnus Andersson
  0766-36 53 02
  magnus.andersson@imcg.se

  Ansökan

  Maila din ansökan senast 2019-10-20 till:
  magnus.andersson@imcg.se

  Bifoga din cv tillsammans med ett personligt brev.

  Tillträde enligt överenskommelse