Lediga tjänster inom kommunikation

 • Skärmavbild 2016-12-14 kl. 13.32.36
  Kommunikationsjobb:
  Ansök senast 20 januari 2017

  Här läser du om våra utannonserade tjänster inom kommunikation. IMCG verkar för en aktiv och hållbar stadsutveckling som möter dagens samhällsutmaningar. Våra uppdrag kan exempelvis innefatta ämnesområden som energieffektivisering, framtidens bostadsmiljöer och digital transformation. 2017 tar IMCG in nya kunder och startar stora projekt, vilket gör att vi söker medarbetare till alla våra tjänsteområden.

  Nedan läser du om våra utannonserade tjänster inom kommunikation:
  pr- och varumärkesjournalist, videoexpert och digital producent.
  Här hittar du tjänster inom innovation och finansiering.


  PR- och varumärkesjournalist
  I rollen som strategisk kommunikatör med inriktning på PR och varumärkesjournalistik ska du kunna kommunicera flytande på både engelska och svenska, med en felfri känsla för de båda språken, då IMCG arbetar på en internationell marknad.
  Du skriver spetsiga artiklar med tydliga nyhetsvinklar och skarpa rubriker. Du rör dig fritt i allt från traditionell pr med pressmeddelanden och aktiv pressbearbetning till mer kreativa marknadsinsatser och kampanjer. Hur man får bäst sving i de sociala kanalerna kan du på dina fem. Du är idérik, lägger strategier, gör kommunikationsplaner och arbetar obehindrat med bloggar, webbutveckling, nyhetsbrev och de stora sociala mediekanalerna.
  Du är mycket trygg i din yrkesroll och driver med van hand arbetet snabbt framåt. Extra plus är om du har kunskap inom grafisk formgivning och bildhantering.


  Videoexpert
  Du har med stor sannolikhet erfarenhet av att arbeta som enmansteam på TV eller webb-kanal där du med van hand både intervjuar, filmar med proffsutrustning och redigerar ditt material. Du producerar snabbt korta nyhetsinslag med knivskarpa budskap likväl som du tar fram välredigerade och manusskrivna konceptfilmer, som på ett allmänintressant sätt kan beskriva komplexa produkter eller tjänster.
  Du anammar det nya medieklimatet och använder kreativt din mobiltelefon för filmproduktioner för sociala medier och du verkar efter devisen att nästan allt content i våra kanaler kommer att vara rörlig media inom bara några år.
  Du är en idérik kreatör som gärna omfamnar format och formspråk som fungerar för viral spridning och omarbetar dessa för att passa aktuell kundgrupp. Hanterar du förutom redigeringsprogram även animering, 3D eller brinner för visualisering – skriv det i din ansökan.


  Digital producent
  Vi söker ett digitalt geni. Ditt kreativa ”digital native”-sinne omvandlar data, innovativa idéer och samhällsutmaningar till användarvänliga internprototyper.
  Vi ser att du hjälper våra kunder att ta det stora klivet mot samhällets digitalisering och IoT. Du utvecklar verktyg för digital kund- och medborgardialog där du med säkerhet vet hur man kan kommunicera och hur innehållet bör utformas.
  Du har kompetens inom projektledning, visuell kommunikation och marknadskommunikation samt grundläggande inom databaser, programmering och att designa informationssystem. Mock-up, user experience, gränssnitt och kundbeteende är begrepp som du slänger dig med och vet vad de betyder – på riktigt.


  Om IMCG
  IMCG arbetar med uppdrag som bidrar till en spännande samhällsutveckling med hållbarhet i fokus.
  Från våra kontor i Göteborg och London erbjuder vi strategiska konsulttjänster inom projektledning, kommunikation och finansiering.
  På IMCG blir du en del av ett växande företag. IMCG:s personal är bolagets viktigaste resurs. Därför är det angeläget för oss att skapa en bra arbetsplats där innovation, kreativitet och personlig utveckling är kärnvärden.


  Utbildning/anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort
  För samtliga tjänster krävs adekvat akademisk utbildning eller vad arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt minst fem års arbetslivserfarenhet inom nämnt tjänsteområde. Anställningarna är tillsvidare med en provanställning om 6 månader. Heltid. Tjänsterna är placerade i Göteborg.

 • Frågor om tjänsten?

  Kontakta Anna-Karin Dahlin
  0766-36 53 07
  anna-karin.dahlin@imcg.se

  Ansökan

  Maila din ansökan senast 2017-01-20 till:
  anna-karin.dahlin@imcg.se

  Bifoga din cv tillsammans med ett personligt brev samt minst två arbetsprover som styrker din kompetens inom vald tjänst.

  Ansökningar utan arbetsprover kommer inte att beaktas eller återkopplas.

  Tillträde: enligt överenskommelse